Over mij

Alexandra Blackman

Regie nemen over je eigen gedachten en emoties

  • Wil je je energieker voelen?
  • Wil je je graag verbinden met je werkomgeving op een manier waar jij je comfortabel bij voelt?
  • Verlang je ernaar om vaker voor jezelf te kiezen en dit, indien wenselijk, ook uit te spreken?
  • Wens je om beter om te gaan met lastige situaties?
  • Wil je graag nieuwe paden inslaan en niet meer steeds tegen hetzelfde aanlopen?
  • Verlang je ernaar om meer vrijheid in je denken en emoties te ervaren?

Ofwel: Verlang je ernaar om steeds meer te worden wie je van nature bent en je daar heerlijk bij te voelen?

Dan is het tijd om op de pauzeknop te drukken. In onze snel veranderende wereld lijkt stilstaan een zeldzame luxe. Toch is juist die pauzeknop essentieel om niet overweldigd te raken.

Ik hoor je denken: ‘Pauze? Ik moet juist aan de slag om verandering in gang te zetten!’

Alexandra Blackman

Zeker, maar vanuit rust.

Rust geeft je de mogelijkheid om je gewaar te worden van wat je voelt, nodig hebt en wilt. Daarnaar handelen is regie nemen over je eigen leven. Gelukkig heb je dat zelf in de hand.

Zeg gewoon tegen jezelf: ‘Het is oké om stil te staan.’ In het begin voelt het misschien ongemakkelijk, maar met oefening wordt het een zegen. Je ontdekt dat rust nemen steeds meer regie over je leven brengt, en dat werpt zijn vruchten af.

En weet je wat het fijne is? De wereld reageert op jouw innerlijke rust. Dus zeg niet meer tegen jezelf ‘ik ren door dus ik leef’. Zeg liever ‘door regelmatig stil te staan, creëer ik het leven dat ik wil leiden.’ Hoe mooi is dat?

Zelf schrijf ik elke dag mijn gedachten, emoties en gevoelens op papier.

foto door AnnePrinsArt
.

Wie ben ik

Mijn naam is Alexandra Blackman en bewust stilstaan is wat ik dagelijks doe. Dit geeft me ruimte om regie te nemen over mijn gedachten en emoties.
Ergernissen, ongeduld of andere emoties en gedachten die mijn (werk)relaties met anderen hinderden heb ik kunnen veranderen of los kunnen laten.

Dat vond ik ooit lastig en kostte me best moeite, maar nu geeft het me veel vrijheid, ontspanning en plezier. En tot mijn verrassing is dat goed merkbaar in contact met anderen.

Ik gun dat iedereen en daarom begeleid ik anderen hierin, met name op werkgebied.

Wat bied ik?

We verkennen samen hoe jij meer regie neemt over je eigen binnenwereld: je gedachten en emoties. We kijken naar de relaties of situaties die jij graag wilt verbeteren of veranderen. Daar gaan we mee aan de slag. Dat kan dus ook de relatie met jezelf zijn: over de gedachten en emoties die je over jezelf hebt.

Ik help je duiden wat er zich afspeelt in de voorbeelden die jij aandraagt. Zo leer je hoe je op andere manieren naar jezelf, de ander en de situaties die jij inbrengt, kunt kijken. Dit geeft je mogelijkheden in kiezen hoe je wilt denken, voelen en handelen.

Het stilstaan maakt je ook meer bewust van je intuïtie. Je zult merken dat je daar meer op zult vertrouwen.

Met andere woorden: door jouw ontwikkeltraject verandert jouw binnenwereld. Door jouw andere houding en aanpak zullen anderen anders op jou reageren. Regie nemen heeft dus effect op je omgeving: de buitenwereld. Dat is precies wat je wilt.

Door innerlijk te leren van je contact met anderen, of van hoe je naar jezelf kijkt, kun je bewust richting geven aan hoe je wilt dat je interacties met anderen verlopen.

Je creëert als het ware beetje bij beetje aspecten van je leven zoals jij het graag wilt hebben, door steeds stil te staan bij wat je denkt en voelt en te luisteren naar je intuïtie.

Het roer is er, je hoeft het alleen maar te pakken.

Tijdens onze ontmoetingen werken we op basis van gelijkwaardigheid. Jij brengt casussen in die ik je help te duiden. Ik geef je tools en huiswerkopdrachten.

We drukken regelmatig op die pauzeknop, ook om te kijken naar je ontwikkelproces. We kijken naar je belemmerende patronen en je ontwikkelt nieuwe. Je komt meer in contact met wie je van nature bent.

Wat levert het je op?

Samen bouwen we aan nieuwe patronen, waarin jij centraal staat. Je wordt bewuster, verbonden met je intuïtie en essentie. Eenvoudiger denken brengt rust, maakt je denkproces efficiënter, en piekeren verdwijnt

  • Jij neemt controle over je gedachten, emoties, en de energie die je uitstraalt.
  • Je begrijpt het creatieproces beter en navigeert bewuster door ervaringen.
  • Je creëert jouw gewenste realiteit en geniet volop van het leven.

Wanneer ik meer regie neem over mijn binnenwereld, verandert ook mijn buitenwereld.

foto door AnnePrinsArt

De eerste keer dat ik stilstond 

De eerste keer dat ik stilstond was ik drie jaar oud. Ik speelde alleen en zag een groepje kinderen samen spelen. Ze hadden veel plezier. Toen ze vroegen of ik met hen wilde spelen was ik heel blij.

Maar iets hield me toen tegen. En voor het eerst stond ik bewust stil. Ik dacht na over de vorige keren dat we samen speelden. De eerste twee keer kon ik niet met alles meedoen, want ik was de jongste en de kleinste. Hun pestgedrag maakte me heel verdrietig. De laatste keer dat ik meespeelde hadden ze op het ouderlijk bed gesprongen en mij de schuld gegeven. Daar was ik heel boos over.

Toen ik langzaam uit mijn stilstand kwam hoorde ik de andere kinderen fluisteren en ingehouden lachen. Ik weet nog dat ik opeens helderheid en rust in mijzelf voelde opkomen. Mijn verlangen om met hen te spelen verdween. Het was alsof een heldere stem in mij zei ‘je kunt beter alleen spelen, want zij willen het niet echt.’ 

Toen ze nogmaals vroegen of ik met hen wilde spelen, hoorde ik mezelf zeggen: “Nee”. Ik had daarna plezier in mijn eigen spel.

En mijn contact met de kinderen? Ik heb nog een paar keer “nee” gezegd. Na een tijdje voelde het wel goed om weer samen te spelen en tot mijn verrassing hebben ze me nooit meer gepest.

Deze ervaring heeft me geleerd om stil te staan, bewust te luisteren naar mijn intuïtie en zorgvuldig te kiezen wat goed voor me is. Het is een herinnering dat mijn verlangens niet altijd in lijn zijn met wat het beste voor me is en dat stilstaan me de gelegenheid geeft om dit soort inzichten te ervaren.

Uitnodiging
Herken je dit? Wil je ook de regie over je emoties en je gedachten? Neem contact met me op voor een vrijblijvend gesprek.

Contactformulier

Contactgegevens

Heb je vragen of wil je een afspraak maken?
Bel of mail me gerust.

Telefoonnummer